HAAS+SOHN BEMUTATÓTEREM
1082 Budapest, Baross u. 104.
+36-30-932-3377
info@furjes.hu
NYITVA TARTÁS
H-Cs 8-16 h, P 8-15 h
Hogyan tisztítsuk a kandalló üvegajtaját?

A kandalló elsődleges feladata, hogy meleget csempésszen az otthonunkba, de legalább ennyire fontos szempont az is, hogy szépségével, a tűz igéző látványával semmihez sem fogható hangulatot teremtsen.

 Ám ahhoz, hogy utóbbi tökéletesen megvalósuljon, fontos a kandalló minden egyes részének a megfelelő karbantartása és tisztítása. Jelen blogcikkünkben az ajtó tisztításához adunk jó tanácsokat.

Rögtön az elején szeretnénk eloszlatni egy széles körben elterjedt tévhitet: a közhiedelemmel ellentétben a tűzifa hamuja egyáltalán nem szerencsés választás az üvegajtó tisztításához, mivel a benne lévő szennyeződések – föld, homok, egyéb szemcsés anyagok – könnyen összekarcolhatják az üveg felületét. Igaz, hogy a fatüzeléses kandallók esetében a hamu kéznél van, és gyakorlatilag ingyen elérhető, na meg környezetbarát is, de ha kárt tesz az üvegben, azzal nagy bosszúságot okoz, hiszen rontja a kandalló megjelenését. Ráadásul ha végül le kell cserélni az összekaristolt ajtót, az jóval nagyobb kiadást jelent, mintha a megfelelő tisztítószerre költöttünk volna.

Sokkal körültekintőbben járunk el, ha speciális sprayt használunk a kandallókályha ajtajának tisztításához, ápolásához. A webáruházunkban is kapható Diavolina Supervetro tökéletesen leoldja az üvegre lerakódott, a kandalló esztétikus megjelenését nagyban romboló kormot, sőt rendszeres használat mellett az ismételt lerakódásnak is elejét veszik. Itt térnénk ki még egy jó tanácsunkra: a hagyományos hideg zsíroldókat is jobb elfelejteni, mivel azok károsíthatják az üvegajtó szigetelését, ráadásul azzal az előnnyel sem bírnak, hogy megakadályozzák az újbóli lerakódást.

Ha pedig szeretnénk minél ritkábban elvégezni ezt a műveletet, gondoskodjuk róla, hogy a kandallónk minél kevesebbet kormozzon: fűtsünk jó minőségű, száraz fával, és tartsuk tisztán, takarítsuk rendszeresen a berendezést. A begyújtás az ajtótól távolabb, vagyis a tűztér hátsó részében történjen, lehetőleg kerülve a színes reklámújságokat és a zsíros, olajos gyújtósokat.